onsdag 8 juli 2015

MIN SEMESTER I NICE

Nu har vi kommit hem från en härlig lite kortare vecka i Nice. Vi kom egentligen hem på söndagskvällen, men jag har verkligen inte haft ork att gå igenom alla bilder jag tagit där eftersom jag har tagit nästan 1000 bilder med kameran, huhhu! 
Men nu är vi tillbaka i Finland och om det är nåntling jag saknar från Nice så är det vädret!!! Det var så otroligt varmt där varje dag, såå skönt! Det var så fuktig luft och direkt från morgonen så man steg ut så svettades man hela dagen, men man skall ju inte klaga om det är plus 40 varje dag, och runt 50 i solen..

Tänkte i allafall spamma med bilder i dethär inlägget och berätta lite vad vi gjorde dag för dag!På tisdagen startade vi och åkte tåg ner till Hesa för att sen lite senare flyga till Nice. Vi kom dit klockan åtta på kvällen och det var så vackert då! I fell in love direkt då jag vi kom! Det var så fin himmel, det var super varmt ännu då och alla palmer ahh 
Den första riktiga dagen så hade vi mycket program! Morgonen blev shopping och bara att allmänt se runt i staden i dagsljus. Det fanns så otroligt mycket att se på och allt var så fint!

Efter lunch så hoppade vi på bussen och åkte till Monaco, och där var det absolut inte heller nå fult! 
Bara fina byggnader och Casinon, dyra bilar och en otroligt fin hamn med super stora båtar.
Efter att vi hade sett runt i Monaco och ätit lite mera så tog vi tåget till Italien, till en liten by stad som heter Ventimiglia. Det var en riktigt liten stad i norra Italien med inte alls nå många turister. Det var en riktigt gullig stad där vi solade, simmade och åt Italiensk glass innan vi åkte tillbaka till Frankrike. 

 Det blev altså tre länder besökta på en dag, Frankrike, Monaco och Italien, och det är inte så dåligt det!Vi hade ju hyrt en lägenhet där i Nice där vi bodde hela veckan. det var så mysigt att sitta och äta morgonmål där varje morgon framför dom stora fönstrena.


Dag två började med sol och bad på stranden. Solen är som varmast där klockan 12 på dagen och när man solar den tiden så kan man nog inte ligga länge där utan att gå och simma emellan. Men så otroligt skönt var det! Det ända som var lite dåligt i Nice är stranden. det är ingen sandstrand där utan hela stranden är full men stenar lika stora som en knytnäve. Dom är ju nog riktigt släta och runda och det går riktigt bra att ligga och sola på dem men det blir också så heta i solen. Havsbotten var också full med bara sån stenar, och dom är ju nog lite svåra att gå på.
Stenstranden var ändå något jag i slutet var ganska tacksam för eftersom det inte var sand. Det är ju ganska jobbit att sola på sandstrand då det måste komma sand exakt över allt. Så det hände ju inte på vår strand ;)
Efter lunch åkte vi tåg till en stad nära Nice som jag just nu inte minns namnet på (kommer senare). Där  så ägnade vi dagen åt att sola och simma lite mera. Och där var ju ganska skönt det att där fanns sandstrand då vi fick uppleva det i Frankriket också. Vi var där i stortsstt hela kvällen och ganska sent eftersom vi missade sista tåget och bussen till Nice eftersom strömmen gick i hela området?? Vi satt och åt vid en rastaurang och mittiallt blev hela stället helt svart... Lite rädd blev man ju nog, men den kom sen tillbaka efter kanske en halv timme!


Såhär glad var jag i Frankrike hela tiden!


På fredagen började vi dagen med lite shopping. Mia och Hanna var ju med oss i Nice men hade kommit några dagar före oss, så på fredagen var det dags för dem att åka hem, några dagar före oss! Så vi sade hejdå till dem och det kändes ganska bra att vi ännu skulle få vara där i två dagar till!


Efter lunchen gick vi ner till stranden där ivi spenderade några timmar i solen. Man ville ju bli nå lite brun när man för en gångs skull var i värmen, för den här finländska sommaren har inte riktigt imponerat med värme. Och lite färg lyckades jag få, fast jag inte blir så lätt brun... Tyvärr så brände vi oss andra mer och andra mindre, men till exempel Cassandra hade ingen lust att vara i solen denhär dagen :|


Den sista dagen började vi tidigt på morgonen då det var lite svalare och började klättra upp mot en slottspark tror jag det var. Det var en massa trappor man skulle gå för att komma upp och i värmen så blir det ju ganska svettigt, men utsikten var verkligen jätte bra och man såg över hela Nice, så det var nog lätt värt det!

 Efter att vi hade gått hel förmiddagen gick vi till lägenheten, köpte lite mat från mattorget och lagade mat där "hemma". Det blev pasta, emd stekta champinjoner och stekta tomater.. såå otroligt gott. Till efterrätt så åt vi Macarones vilket är ett måste att smaka på då man är i Frankriket. Det var verkligen gott, men ganska sött, men ganska skickliga är dom som kan laga måste jag säga. Fö jag har faktiskt provat att laga dem och det gick inte alls... hehe. 

Efter maten gick jag och Cassandra till stan medans mamma gick ner till stranden för att sola det sista. Vi shoppade loss med Cassandra i alla de butiker Nice hade att erbjuda oss, och det är inget jag klagar på. Shoppingen var super och dom hade till exempel Pull & Bear, Hollister, Bershka, Mango och mycket mer. LIKE LIKE LIKE!
På söndagen var det dags för oss att åka hem, vilket kändes ganska tråkigt! Men jag REKOMMENDERAR verkligen Nice åt er alla, och hit kommer jag snart tillbaka!


Kram!1 kommentar:

  1. Vilka underbara foton du fått med dej som minnen! ser helt ljuvliga ut! Hoppas du är lika glad på lördag och söndag gumman!! <3

    SvaraRadera